1 § Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Kotkan Teatterikerho ry ja kotipaikka Kotkan kaupunki.
2 § Tarkoitus
Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatteritaiteen ja siihen liittyvien eri taiteenalojen hyväksi. Yhdistys pyrkii lähentämään toisiinsa kansalaisia ja kulttuuria.
3 § Toiminta
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
– myöntää apurahoja, stipendejä ja tunnuksia Etelä-Kymenlaaksossa toimiville ammatti-, harrastaja- ja nuorisoteattereille sekä musiikkiteatteria tekeville säveltäjille, muusikoille, laulajille ja tanssijoille. Stipendit, avustukset ja apurahat ovat kaikkien edellä mainittujen kohderyhmien haettavissa. Teatterikerhon jäsenet eivät voi saada avustuksia tai stipendejä.
– järjestää monipuolisia mahdollisuuksia perehtyä laajasti teatteritaiteeseen ja siihen läheisesti liittyviin taiteen aloihin. Yhdistys järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä teatteritapahtumia, joissa taiteilijat syventävät tietämystä esityksistä, puvustuksesta, musiikista ja muista teatteriin liittyvistä seikoista. Tilaisuudet ovat yleisölle vapaita ja maksuttomia.
– yhdistys myös pyrkii lahjoituksin ja avustuksin estämään vammaisten, lastenkotilasten ja työttömien kulttuurisyrjäytymistä mahdollistamalla heidän osallistumisensa kulttuuritilaisuuksiin.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi harjoittaa ravintolatoimintaa, ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta sekä toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä.
4 § Yhdistyksen jäsenet
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen jäsen voidaan yhdistyksen hallituksen päätöksellä erottaa, jos jäsen ei noudata yhdistyksen sääntöjä tai toimii muulla tavalla yhdistyksen päämäärää ja tarkoitusta vastaan.
5 § Liittymis- ja jäsenmaksu
Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.
6 § Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 5-8 muuta varsinaista jäsentä. Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen jäsenistä puolet on vuosittain erovuorossa. Erovuoroisuus ratkaistaan alussa arvalla ja myöhemmin vuoron mukaan. Yhdistyksen palkkaamaa ravintolahenkilökuntaa ei voida valita hallituksen jäseniksi, mutta heidät voidaan kutsua hallituksen kokouksiin tarvittaessa. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin sekä muut tarvittavat virkailijat ja toimikunnat. Rahastonhoitajaksi hallitus voi kutsua myös ulkopuolisen henkilön. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta, tai kun vähintään puolet sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
7 § Nimenkirjoittajat
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri, kukin yksin.
8 § Tilinpäätös
Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kolme (3) viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta.
9 § Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain maaliskuun loppuun mennessä.
Muu yhdistyksen kokous pidetään kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi, tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä on sen vaatinut.
Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella jäsenellä yksi (1) ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
10 § Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. valitaan 1 tai 2 toiminnantarkastajaa ja vastaavasti 1 tai 2 varatoiminnantarkastajaa tarkastamaan kuluvan vuoden tilejä ja toimintaa
10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
11 § Yhdistyksen kokouksen koolle kutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta ilmoittamalla siitä Etelä-Kymenlaaksossa ilmestyvässä lehdessä järjestöpalstalla.
12 § Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen toimintaan läheisesti liittyvän tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.